diumenge, 13 de novembre del 2016

Defensem les nostres opinions


Hola de nou! Som una altra vegada els alumnes de 1r d'ESO d'optativa de Pla Lector. Tornem a escriure a la revista perquè us volem transmetre les nostres opinions sobre temes actuals que pensem que us poden resultar interessants. 

Per fer-ho hem dut a terme un seguit de passos per aprendre a escriure un article d'opinió. Primerament, vam llegir un article d'un periòdic que tractava sobre la defensa de no haver de viure sempre pendents de comprar productes tecnològics, doncs és molt el fem de mòbils, ordinadors, etc. que produïm. Després, també vam llegir articles d'altres alumnes d'instituts que tractaven sobre el fet d'estar sempre comparant les ciutats de Barcelona i Madrid a veure quina és millor, sobre com ens poden afectar negativament les ones electromagnètiques amb tant de dispositiu electrònic a les nostres vides i, també, sobre l'ús o no de l'uniforme a les escoles. Finalment, a partir de tots aquests articles, vam estudiar en què consisteix un article d'opinió, qui l'escriu, on es publica i la seva estructura. 

Aquí us els deixem i esperem que quan els llegiu us facin reflexionar sobre els temes que tractem. 



El maltractament dels Galgos 

Tota la vida ha existit el maltractament dels animals, però avui dia la gent sembla que estigui més conscienciada de què això no es pot fer.

Els Galgos són una raça de gos amb una constitució molt prima, gairebé esquelètica. Són la raça de gos més veloç de totes, gràcies a això, els caçadors i els organitzadors de carreres de gossos s’aprofiten d’ells per caçar o per guanyar diners amb les seves carreres. Quan ja no serveixen, perquè ja tenen una certa edat, els maltracten, els abandonen o els maten.

Estem en contra d’aquest maltractament als Galgos, és molt trist que una vegada que ja no els serveixin rebin aquest tracte. És injust que ells els ajudin a guanyar diners i ells els maltractin d’aquesta manera.

No s’haurien d’utilitzar només per la caça i les carreres. Són uns animals molt afectuosos i bons, sincerament, a nosaltres ens encantaria tenir un munt d’ells.

Només abandonar a qualsevol animal ja hauria d’estar molt castigat per la llei, i evidentment maltractar-los o matar-los encara molt més. Veritat que esta molt penat per llei maltractar les persones? I per què el maltractament d’animals no?



África González  i Maribel Castillo



Tots ho hem d’evitar!


A moltes escoles o instituts, molts alumnes pateixen l’assetjament escolar. Això provoca grans depressions en els nois i noies que el reben, els quals no acostumen a comunicar aquest problema als adults per por i amenaces.

Fan assetjament les persones que se senten insegures de sí mateix o que tenen por de què els ho facin a ells. Hi ha molts nens i nenes que el reben no sols a les escoles o instituts, sinó també per les xarxes socials, ja  sigui pel tipus de roba que portin, per algun desperfecte  físic, etc.

L’assetjament s’inicia quan  un company o nen/a comença a ficar a gent en contra d’una persona, perquè aquesta se senti inferior a tothom. Aleshores els assetjadors agafen seguretat i se senten superiors. Després, és quan la gent del voltant comença a riure’s del que li estan fent a la víctima i no comuniquen a professors o pares el que està passant.

Si la gent adopta aquesta actitud, aleshores tots tenen la mateixa culpa perquè no han intentat que els assetjadors parin de fer mal a la víctima.

Per tant, nosaltres denunciem que aquelles persones que saben que a companys seus se’ls està fent assetjament no ho donin a conéixer. 

Wisal Chakrani i Carla Macias.



Venim a l'escola massa d'hora

Ens sembla injust despertar-nos a les set del matí per estar a l’institut a les vuit. A part està comprovat científicament que els nens «engeguem» el cervell massa d’hora perquè aquest òrgan es posa en marxa a les deu del matí.

A nosaltres ens agradaria començar a les nou, com a l’escola, perquè només tenim dotze anys i sempre arribem destrossats a casa i amb ganes de dormir, però la majoria no podem dormir perquè ens posen moltíssims deures i exàmens i no tenim temps. 

A més, ens han posat moltes assignatures noves i més difícils i fem tres hores de classe, només mitja hora de pati, i un altre cop tres hores de classe. Això provoca que ens cansem moltíssim i necessitaríem fer dues hores de classe, mitja hora de pati, dues hores de classe, mitja hora de pati i dues hores de classe.

Maria Serra i Mariona Hernández



En contra dels mòbils de la marca Samsung

Estem en contra de la marca Samsung perquè últimament està copiant  a Apple, per exemple, ara Samsung no porta la tapa de darrere on podies treure la bateria i, en un mòbil Apple, mai s’ha pogut treure aquesta tapa. Un altre exemple és que ara Samsung té la petjada dactilar després que Apple comencés a posar-li petjada als seus Iphones i, a més, si us fixeu, també Samsung està copiant els noms dels mòbils: Iphone 6s vs. Samsung s6.

Creiem que amb tanta còpia, si no fos per Apple, Samsung no existiria. És per això que pensem que aquesta marca no té personalitat, que hauria de ser més original i deixar d’agafar les idees d’altres marques.

Fa poc, van treure un Samsung i van intentar reduir la bateria i el mòbil va començar a explotar, llavors van prohibir-lo perquè hi van haver ferits. Això demostra que les còpies que fa Samsung d’Apple no són fiables.

Martina Bosch i Ariel Téllez





Juguem o no juguem?


De vegades els vídeojocs inciten a la violència, per exemple el GTA5 o el Call of Dutty poden portar el comportament, sobretot dels nois i noies joves, a uns extrems infinits: des d'agredir fins a matar a una persona. 

Pensem que per jugar a aquests jocs els adolescents ho han de fer de manera controlada, és a dir, vigilats per pares ja que molts d'ells són menors d'edat, doncs han passat casos d'atracaments a bancs o tendes com a conseqüència d'aquests tipus de jocs violents. 

Creiem que si juguem a aquests jocs desaprofitem part de la nostra infantesa, ja que estem llargues estones atrapats en mons irreals que no aporten res bo a les nostres vides. És per açò que pensem que la indústria dels vídeojocs ha de crear vídeojocs no violents com de temàtica d'esport, com pot ser el FIFA. Però en canvi la gran majoria de joves prefereix jocs com el Mortal Kombat, una llàstima!


Lucas Fernández i Daniel Báguena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada